wtorek, 17 września 2013

Przepis na Babeczki z budyniem.

No Heej.

Teraz przepis na ,,Babeczki z Budyniem'' ;D

A co do Filemona to się zapytał ,która godzina -,- Ok.

SKŁADNIKI (na 30szt);


Babeczki:

  • 3 szklanki mąki pszennej

  • 225g masła lub margaryny

  • 3 żółtka

  • 1 szklanka cukru pudru 

    Nadzienie:
  • 2 budynie waniliowe
  • 1 litr mleka
  • owoce (brzoskwinie, winogrona, kiwi...)
  • 30g czekolady
    • SPOSÓB PRZYGOTOWANIA;


      Składniki na ciasto zagnieść, zwinąć w wałek, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez ok. 30min. Po tym czasie wałek ciasta rozkroić na 30 plasterków, każdym wylepić foremkę do babeczki. Piec na złoty kolor w temp. 200ºC. Budynie ugotować wg instrukcji na torebce, ostudzić. Budyń nakładać na babeczki, na to drobno pokrojone owoce. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, udekorować babeczki. Jeśli chcemy aby babeczki zachowały kruchość najlepiej przygotowywać je w dzień podania, na drugi też będą dobre,ale nie będą już kruche tylko mięciutkie. 
      Zdjęcie - Babeczki z budyniem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz