Przepis na Babeczki z budyniem.
No Heej.
Teraz przepis na ,,Babeczki z Budyniem'' ;D
A co do Filemona to się zapytał ,która godzina -,- Ok.
SKŁADNIKI (na 30szt);
Babeczki:
3 szklanki mąki pszennej
225g masła lub margaryny
3 żółtka
1 szklanka cukru pudru
Nadzienie:
- 2 budynie waniliowe
- 1 litr mleka
- owoce (brzoskwinie, winogrona, kiwi...)
- 30g czekolady
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA;
Składniki na ciasto zagnieść, zwinąć w wałek, zawinąć w folię i
schłodzić w lodówce przez ok. 30min. Po tym czasie wałek ciasta rozkroić
na 30 plasterków, każdym wylepić foremkę do babeczki. Piec na złoty
kolor w temp. 200ºC. Budynie ugotować wg instrukcji na torebce,
ostudzić. Budyń nakładać na babeczki, na to drobno pokrojone owoce.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, udekorować babeczki. Jeśli chcemy
aby babeczki zachowały kruchość najlepiej przygotowywać je w dzień
podania, na drugi też będą dobre,ale nie będą już kruche tylko
mięciutkie. ![Zdjęcie: Babeczki z budyniem Zdjęcie - Babeczki z budyniem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_tmCXzlwu9anPeVxOvFJKAR0TJPXq1bsB6jKUMNlwLBVKTH-Oqta90AbAfVOqJOrjLWvud6EGzDxGiQkpeAwBbyig8GrdMmT4ZinmTHsErS2BmIhXs=s0-d)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz